VVD: meer woningen in Drimmelen

VVD Drimmelen vindt dat er meer woningen moeten komen in de gemeente. De lokale fractie heeft hiervoor aandacht gevraagd tijdens het werkbezoek met de Provinciale Statenfractie van de VVD. Samen met inwoners van Lage Zwaluwe is er een ’te koop bord’ in de grond op het Willibrordusterrein geslagen. Het Willibrordusterrein is wat VVD Drimmelen betreft een geschikte startplek om het woningtekort aan te gaan pakken door hier alvast seniorenwoningen neer te zetten.

Uit onderzoek blijkt dat er een tekort is aan woningen in Drimmelen, vooral voor starters en senioren. In dit artikel van de NOS wordt de woningbouw van gemeentes in Nederland met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat in Drimmelen in vergelijking zeer weinig bouwvergunningen worden verleend, terwijl er wel relatief weinig woningen te koop staan.

Lijsttrekker Tim Simons (VVD Drimmelen) wil werk maken van dit woningtekort: “Het is goed wonen bij ons in de gemeente. We hebben veel gesprekken gevoerd de afgelopen tijd. Hieruit kwam vaak naar voren dat inwoners het liefst lang in hun eigen dorp blijven wonen. Helaas is het vooral voor starters en senioren ontzettend moeilijk een woning te vinden.”

Tim Kouthoofd (VVD Brabant woordvoerder Wonen) herkent de problemen: “Wij pleiten in de provincie voor ruimte voor woningen, zeker ook in kleinere dorpen. Gemeentes moeten woningen voor alle leeftijdsgroepen kunnen bouwen, dus ook voor starters en senioren.”

Dit kan Tim Simons niet meer dan beamen: “Een bruisende gemeente heeft inwoners van allerlei leeftijden nodig. Hier moeten we beter op inspelen. Nu blijven woningbouwprojecten vaak erg lang hangen in de planningsfase of blijven ideeën op het bureau in het gemeentehuis liggen. Dit moet sneller”

Tijdens het werkbezoek sloegen beide Tims met inwoners van Lage Zwaluwe een ’te koop bord’ in de grond op het Willibrordusterrein. Dit terrein is een geschikte plek voor seniorenwoningen. Het ligt vlakbij winkels en andere belangrijke voorzieningen en bewoners in het dorp hebben aangegeven hier ontzettend graag te willen komen wonen. Kandidaat raadslid Janet Crezée uit Lage Zwaluwe ging met hun in gesprek.

Janet: “Ik heb erg fijne gesprekken gevoerd met deze bewoners. Zij gaven aan dat het Willibrordusterrein vanwege de ligging echt de voorkeur heeft voor dit soort woningen. Ik ga me dan ook 100% inzetten dat deze woningen er ook echt komen.”

Categorieën: Nieuws

Geef een antwoord