Weet je nog …. We gingen de verkiezingen in met de boodschap dat het veiliger moet.

De lokale VVD wil dat iedereen veilig naar school of de sportclub kan fietsen, goed kan oversteken en een lekkere wandeling kan maken. Toen we als lokale VVD langs de deuren kwamen in onze dorpen om jullie mening op te halen, was een van de grootste zorgen de veiligheid rondom verschillende wegen in de gemeente. En we zijn blij dat het gelukt is om extra geld te regelen voor de komende 4 jaar om Drimmelen echt veiliger te maken. Wat gebeurt er dan in 2022? Nou, dit: een hoop aanpassingen aan de weg!

Je komt ze vanzelf tegen in alle dorpen: extra ‘30’ tekens in de weg, permanente snelheidsmeters (smileys), snelheidsremmende zigzag, extra zebrapaden, snelheidsremmende ‘punaises’, veiligere rotondes…. Een kleine greep uit de maatregelen die dit jaar al worden getroffen vind je in de afbeelding: op onze socials vind je het hele rijtje terug dat in alle zes de dorpen wordt gedaan.
Ook de kleine ergernissen pakken worden opgepakt, zoals de inrit bij de Griffier, en natuurlijk mogen de inritjes om de toegankelijkheid te verbeteren op verschillende locaties door de gehele gemeente niet ontbreken. En is er verder gehandhaafd op hard rijden aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe. Dat is het lijstje voor 2022, in 2023 volgt natuurlijk meer.

Maar we hebben ook voor de grote projecten geld weten te regelen. De bypass voor groot (landbouw) verkeer bij Hooge Zwaluwe gaat er komen, en er wordt een rotonde in de Godfried Schalckenstraat in Made aangelegd. School-en sportroutes zijn heel belangrijk voor de veiligheid van onze kinderen dus ook die worden aangepakt, vanaf 2023.

Categorieën: Nieuws