Het huizentekort is ook in Drimmelen een levensgroot probleem.
Er is gewoon écht veel minder gebouwd dan beloofd de afgelopen jaren.

Wij snappen dat jij, je kinderen, je ouders en je vrienden een goed huis nodig hebben. Huizen die passen bij Drimmelen, met al zijn rust en ruimte, en waarin we een fijne plek hebben om te starten, een gezin te krijgen of fijn oud te worden.

Afgelopen zaterdag 9 oktober presenteerden we een noodplan, dat bestaat uit drie belangrijke punten en op woensdag 13 oktober spraken we met bewoners in ’t Hart over hun ideeën en plannen.Maar hoe doen we dat en voor wie? Wij maken ons hard voor onze inwoners.

De lokale VVD heeft daarom een noodplan uitgedacht, dat bestaat uit drie belangrijke punten.

We denken dat het wél kan!

  • Tijdelijke woningen
    Binnen 9 maanden minstens 50 tijdelijke huizen voor zo’n 75 starters. Op plekken die al zijn aangewezen voor het bouwen van huizen. Zodat de jeugd die nu op het punt staat onze dorpen te verlaten, hier wél kan blijven. Met uitzicht op een lange termijn oplossing.  
  • € 10 miljoen
    We willen 10 miljoen euro beschikbaar stellen zodat er vaart kan worden gemaakt en de beloofde 1500 huizen voor Drimmelense inwoners er eindelijk ook echt snel komen. We willen bouwgrond kopen, en mensen aan het werk zetten om de huizen gebouwd te krijgen.
  • Starters & senioren
    Van de 1500 huizen willen we dat er 500 woningen voor starters en 500 voor senioren zijn. En dat onze eigen inwoners voorrang krijgen bij het toewijzen van (huur)woningen.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden blijven van de activiteiten van de lokale VVD of heb je een vraag? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief door te mailen naar fractie@VVD-drimmelen.nl of maak gebruik van ons contactformulier