Geen racebanen in onze dorpen!

We willen dat iedereen zich thuis voelt in Drimmelen. Dat je veilig naar school kunt fietsen, ’s avond met een gerust hart over straat naar vrienden of naar je sportclub kunt komen, en niet met je wiel in een slecht onderhouden fietspad blijft hangen horen daar bij.

Onze straten zijn geen racebanen: welke straten staan er in onze top 10?

Al jaren stropen we de mouwen op om de veiligheid van onze stoepen, straten en fietspaden te verbeteren. Ook omdat onze optimistische club gelooft dat het anders kán. Op Facebook deden we eind vorig jaar een oproep om onveilige straten bij ons te melden. Dat er veel zorgen zijn over de verkeersveiligheid wisten we al, maar dat er in korte tijd maar liefst 30 straten waar met name de snelheid te hoog ligt gemeld werden bij ons, stonden we wel van te kijken. En de meldingen bleven maar komen.

Snelheid meten

Sinds november vorig jaar nemen we polshoogte in al onze dorpen, en meten we de snelheid. We zijn best wel geschrokken van wat we tot nu toe tegen zijn gekomen, ondanks dat we meestal op een zaterdag meten. Daarnaast laten de betrokken inwoners ons weten dat met name ‘s-avonds en in de spits de problemen nog veel groter zijn.

We houden de scores bij van de grootste snelheidsovertredingen. Het overzicht van de duidelijke probleemstraten, inclusief de ergste uitschieters, staat bovenaan de lijst. Maar we zien ook dat er héél vaak te hard gereden wordt, bijna altijd zelfs.

Blijf up to date
We blijven op pad gaan met onze lasergun om ook op andere plekken te posten, want we zijn nog niet klaar met snelheid meten. Zodat we een ranglijst van de grootste probleemstraten op kunnen stellen – die plaatsen we regelmatig ook op onze Facebook pagina. En natuurlijk bespreken we, als we er staan, graag met jullie waar jullie precies last van hebben, en welke plannen wij hebben voor veiliger verkeer in Drimmelen.

Bovendien verzamelen we alle opmerkingen om ze ook met verkeerskundigen te bespreken. Als lokale VVD willen we ons inzetten voor een veiliger Drimmelen, en hebben écht ideeën over hoe het beter kan!

Onze plannen voor veiliger verkeer:

Inrichting aanpassen

De inrichting van de weg aanpassen die het gedrag van de weggebruiker beïnvloeden en dus de snelheid verlagen. Overwegen om bepaalde straten de toegestane snelheid te verlagen

Mobiele flitspalen in woonwijken
We willen mobiele flitspalen plaatsen die steeds op andere plekken in de gemeente weggezet kunnen worden om hardrijders aan te pakken op basis van klachten die bewoners doorgeven.

Aanpak sluipverkeer
We willen dat er strenger gecontroleerd wordt op sluipverkeer. Dit kan door vaker in de ochtend voor de spits begint dorpen af te sluiten voor mensen die niks in het dorp te zoeken hebben. Ook vrachtwagens die niks in het dorp te zoeken hebben, mogen niet meer in de dorpen komen; hier moeten we streng op toezien en als ze de regels teveel aan hun laars lappen, strengere maatregelen nemen.

Alternatieven voor landbouwverkeer
Er gaat nu veel landbouwverkeer door de dorpen heen. De machines worden steeds groter en zwaarder dEr gaat nu veel landbouwverkeer door de dorpen heen. De machines worden steeds groter en zwaarder dus dit probleem wordt de komende jaren nog groter. Vaak kunnen boeren hier weinig aan doen als zij niet een uur willen omrijden. Daarom moet er voor landbouwverkeer de mogelijkheid komen om over de N285 naar Breda te rijden, waardoor Terheijden en Wagenberg ontlast worden en moeten we onderzoeken hoe we landbouwvoertuigen om de dorpen heen kunnen laten rijden middels nieuw aan te leggen rondwegen.

Onderhoud verbeteren
Het onderhoud van onze wegen en groen moeten structureel beter. Het nodigt nu niet uit om te gaan fietsen, wandelen of rijden door onze gemeente. Hier hebben zowel inwoners als toeristen last van.

Veilige Sport- en Schoolroutes
Na het aanleggen van een Rode loper / Goeiestoepkesroute in ieder dorp van Drimmelen, willen we ook eeNa het aanleggen van een Rode loper / Goeiestoepkesroute in ieder dorp van Drimmelen, willen we ook een ‘Sport en Schoolroute’ aanleggen in ieder dorp waarbij kinderen op een veilige manier naar school en hun sportvereniging kunnen lopen en fietsen. Daarvoor moet er meer verlichting komen en meer geïnvesteerd worden in betere stoepen en fietspaden. We blijven ook investeren in de algemene toegankelijkheid van de gemeente.

Snelfietspad
Er moet een verlicht snelfietspad komen van Made en Wagenberg naar Breda zodat scholieren en mensen die naar hun werk gaan sneller in Breda kunnen komen en toeristen en recreanten makkelijker naar ons kunnen komen.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden blijven van waar de lokale VVD mee bezig is? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief door te mailen naar fractie@VVD-drimmelen.nl of maak gebruik van ons contactformulier

Categorieën: Nieuws