VVD wil dat iedereen van de Biesbosch kan blijven genieten

 De Biesbosch is een van de parels van onze gemeente. Velen van ons trekken er dan ook naartoe om er te wandelen, fietsen of varen en zo van de natuur te genieten. Wij willen ervoor zorgen dat iedere inwoner kan blijven genieten van de Biesbosch. De organisatie die de Biesbosch beheert (Nationaal Park de Biesbosch) is de afgelopen jaren steeds groter geworden en trekt steeds meer taken naar zich toe. Wij willen juist géén dure organisatie die voor ons gaat bepalen wat er in de Biesbosch gebeurt en zelfs entree wilde gaan heffen. Daarom wordt de samenwerking met Nationaal Park de Biesbosch, mede op aandringen van VVD Drimmelen, aangepast zodat de gemeente Drimmelen weer meer te zeggen heeft. Zo blijven we baas in eigen Biesbosch.

In het verleden is de zogenoemde gemeenschappelijke regelingen ‘Nationaal Park de Biesbosch’ opgericht. Dit werd gedaan zodat Staatsbosbeheer en de drie gemeentes waaraan de Biesbosch grenst (Dordrecht, Altena en Drimmelen), makkelijker samen konden werken. Het Parkschap houdt zich, zoals ze zelf aangeven, bezig met de ontwikkeling en het beheer van het nationale park, het toezicht en de handhaving, de marketing, voorlichting en educatie.

Als het aan ons ligt, kunnen inwoners van de prachtige natuur in de Biesbosch blijven genieten.

Terug naar de basis

Zoals het vaak gaat met gemeenschappelijke regelingen, is het Parkschap door de jaren heen flink gegroeid in personeel en is er een hele eigen visie ontstaan op de Biesbosch. Zo stelde de directeur van het Parkschap in het verleden zelfs voor om entree te gaan heffen voor de Biesbosch. Dit kan wat betreft VVD Drimmelen natuurlijk nooit de bedoeling zijn! Door dit soort voorstellen zijn we goed gaan nadenken hoe wij meer zeggenschap houden over wat er allemaal in de Biesbosch gebeurt.

Daarom hebben wij ons de afgelopen tijd ingezet om deze gemeenschappelijke regeling ‘om te vormen’ tot een betere samenwerking met alle partijen. Wij zijn zeker bereid te investeren in de Biesbosch, maar dan wel in basisvoorzieningen in het park en niet in salarissen van directeuren, secretaresses en marketingassistenten. De samenwerking is nodig op het gebied van toegankelijkheid en handhaving. Dáár hebben we het Nationaal Park voor nodig. De overige taken van het Parkschap kunnen de gemeente het best zelf oppakken. Zo blijven we baas in eigen Biesbosch en kunnen we nog lang genieten van deze prachtige natuur vlakbij onze gemeente!

Namens de fractie van VVD Drimmelen, Petra Kimmel

Nog een prachtige foto van de Biesbosch, genomen door ons raadslid Janet Crezée

Categorieën: Nieuws

Geef een antwoord