Op initiatief van VVD-raadslid Petra Kimmel is in de afgelopen raadsvergadering de motie ‘Dorpsplein autovrij’ aangenomen samen met GroenDrimmelen, Lijst Harry Bakker, PvdA en GemeenteBelangen. Hierdoor worden de eerste stappen gezet om het Dorpsplein in Terheijden vrij te maken van auto’s. Zo kunnen de inwoners van Terheijden en bezoekers echt gaan genieten van het centrale punt van het dorp. Belangrijk in het plan is dat er genoeg parkeergelegenheid overblijft in de omgeving. Inwoners van Terheijden krijgen zo een mooier centrum en kunnen toch in de buurt blijven parkeren!

Het dorsplein vol auto’s is vele Terheijdenaren al jaren een doorn in het oog. Niet alleen ontnemen de vele auto’s het zicht op een van de oudste plekjes van het dorp, ze zorgen er ook voor dat het centrum van Terheijden niet als echt centrumplein ingericht kan worden. Dit is jammer, juist omdat het Dorpsplein als middelpunt van het dorp een ontmoetingsplek voor heel Terheijden kan worden. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen maakte VVD-raadslid Petra Kimmel uit Terheijden zich dan ook hard voor een autovrij Dorpsplein.

De huidige staat van het Dorpsplein

Petra Kimmel: “Hoe leuk is het als het Dorpsplein echt het visitekaartje van Terheijden kan worden. Waar genoeg bankjes staan zodat mensen, bijvoorbeeld van het woonzorgcentrum, elkaar kunnen ontmoeten. Of dat mensen gezellig een terrasje kunnen pakken met uitzicht op de twee monumentale kerken. Terheijden verdient een mooi centrum. Een autovrij Dorpsplein is hier een goede stap naartoe!’

VVD Drimmelen is zich ervan bewust dat de bereikbaarheid van het woonzorgcentrum en de winkels in Terheijden voorop staat. Het Dorpsplein wordt dan ook niet in één keer autovrij, dit zal de komende jaren in stapjes gebeuren. Zo kunnen we een goede plek zoeken voor de hulpdiensten en bezoekers van zorgcentrum Antonius Abt. Daarnaast moeten mensen natuurlijk ook kunnen parkeren om bij onze Terheijdense topondernemers inkopen te kunnen doen. Tijdens de uitvoering van dit plan zal er dan ook gelet worden op voldoende parkeergelegenheid in de omgeving van het Dorpsplein.

Het plein moet zo worden ingericht dat ook de markt en de dorpsfeesten er nog gewoon op plaats kunnen vinden.

Zo krijgt Terheijden een mooi en bereikbaar centrum!

Categorieën: Nieuws

2 reacties

Ilona Lobbe · november 13, 2018 op 7:54 pm

Het plan om het plein auto vrij te maken is prachtig ! Dit voor de ouderen die daar achter de geparkeerde auto’s verschuilt zitten, maar ook voor het nog te openen restaurant de Buren, die er straks zijn terras buiten kan zetten, zodat het hier wat gaat leven in het dorp. Ik hoop dat er iets levendigs van te maken is van dit mooie plein en als ik mijn mening daarover mag geven, dan zou dat een ondergrondse fontein zijn, die hebben ze in Voorthuizen op het Buckmanplein, daar is het in de zomer druk met kinderen die door de waterstralen rennen en wat vinden ouderen ?? Die vinden spelende kinderen geweldig en de ouders kunnen lekker op het terras bij de Buren. Ook de weekmarkt kan er dan nog gewoon op !
En omdat wij als ondernemer in Terheijden ook zien dat het parkeren bij onze winkels steeds moeilijker word, wil ik u ook vragen om het stukje groen aan de Hofjesweg nog eens te bekijken of dit niet veranderd kan worden naar parkeerplaatsen. Dit kon toen niet, omdat het iets temaken had met monument. Maar nu is het een vieze poep strook !! De bomen zouden kunnen blijven staan, maar inplaats van gras, dan parkeerplaatsen.
Op naar een mooi en gezellig dorp, succes !!

Met vriendelijke groet,
Ilona Lobbe

ixygzcktii · november 15, 2018 op 9:42 pm

Dorpsplein Terheijden in stappen autovrij – Drimmelense VVD
ixygzcktii http://www.g31d252ew8vpmhu229pa949xi228bz4us.org/
aixygzcktii
[url=http://www.g31d252ew8vpmhu229pa949xi228bz4us.org/]uixygzcktii[/url]

Geef een antwoord