Op woensdag 2 januari heeft VVD Tweede Kamerlid Sophie Hermans in Made het ‘Vaasje van Nederland’ namens Mark Rutte in ontvangst genomen van keramiekkunstenaar Engelbert de Wit. Onze wethouder, Lieke Schuitmaker, heeft dit na een rondje bellen op kunnen zetten.

 

Lieke Schuitmaker, Sophie Hermans en Engelbert de Wit in het atelier

 Lieke Schuitmaker: “Ik werd getipt door onze fractievoorzitter Tim Simons over keramiekkunstenaar Engelbert de Wit, die het Vaasje van Nederland heeft gemaakt. Engelbert wil het Vaasje graag aan Mark Rutte geven. Ik dacht meteen: ‘Dat moeten we kunnen regelen’. Al helemaal omdat het zo typerend is voor onze gemeente waar we in onze dorpen naar elkaar omkijken en er samen iets moois van maken.”

 

Engelbert de Wit, eigenaar van het bedrijf ‘Livin’ Beauty Ceramics’ had het vaasje gemaakt naar aanleiding van de brief van Mark Rutte. Hierin omschreef de premier Nederland als een breekbare vaas die met alle Nederlanders goed vastgehouden moet worden. Dit inspireerde de keramiekkunstenaar om het vaasje ook daadwerkelijk na te maken en aan te bieden aan de premier. 

 

Mark Rutte kreeg het bezoek helaas niet in zijn schema gepast maar Tweede Kamerlid Sophie Hermans gaf gelijk aan dat ze het vaasje wel namens hem in ontvangst wil nemen en ervoor wil zorgen dat het bij hem terecht komt. 

 

Sophie Hermans: “Ik was onder de indruk van het verhaal van Engelbert. Hoe hij met veel doorzettingsvermogen zijn eigen bedrijf heeft opgericht en creaties heeft gemaakt die andere keramiekkunstenaars niet voor mogelijk hielden. Zo’n houding past volgens mij precies bij dat waar Mark Rutte het in zijn brief over had, over al die mensen die het leven positief benaderen en denken in wat we samen wél kunnen. Ik ga er dan ook met alle plezier voor zorgen dat het vaasje bij onze premier terecht komt.”

Categorieën: Nieuws

Geef een antwoord