VVD speelt 4.200 euro vrij voor maatregelen in de straat

In veel straten in onze gemeente wordt te hard gereden. Zo ook in de Kloosterstraat in Made. Daar rijdt volgens een verkeerstelling van de gemeente zelfs 38% van de auto’s te hard. Met alle trillende kopjes koffie op tafel tot gevolg. Na een breed gesteund voorstel in de gemeenteraad, moet het college nu maatregelen nemen in de Kloosterstraat in overleg met de bewoners. Op deze manier moet de overlast door hardrijdend verkeerd worden teruggedrongen!

De Kloosterstraat in Made waar te hard gereden wordt

Lijstje met straten waar te hard wordt gereden

Maar zoals gezegd, zijn er natuurlijk veel meer straten in onze gemeente waar auto’s (veel) te hard doorheen rijden. Het college heeft afgesproken met de gemeenteraad om het lijstje van straten waar ze ook maatregelen willen gaan nemen, gaat maken. De VVD is erg benieuwd naar dat lijstje, zeker omdat we van veel inwoners horen dat zij overlast ervaren in hun straat.

Soms is het moeilijk om maatregelen te nemen omdat de straat een hoofdweg is voor autoverkeer. Je kan dan niet zomaar bloembakken of verkeersdrempels wegleggen. Maar we horen ook vaak dat er juist ín de wijken te hard gereden wordt.

Andere straten waar te hard wordt gereden

Heeft u ook last van te hard rijdend autoverkeer? Laat het ons dan weten! Dit kunnen wij vervolgens gebruiken om de lijst met straten waar te hard wordt gereden te controleren en verder aan te vullen. Stuur hiervoor een mail naar fractie@vvd-drimmelen.nl of laat het hieronder weten in de reacties.

Categorieën: Nieuws

1 reactie

Mevr. I. van Geel · oktober 21, 2020 op 5:30 pm

Verkeer vanaf den Deel vliegt de binnenbocht
door de Nieuwelaan in terwijl er ook nog een zebrapad ligt en rijdt dan met gemiddeld 50-60 km verder, niet normaal. Er hangt een snelheidsmeter voor 30 die door alle auto’s met 20-30 km. wordt overschreden.
Waarom worden hier geen flinke drempels geplaatst?

Geef een antwoord