Op donderdag 15 november werd Lieke Schuitmaker beëdigd als wethouder in de raad van de gemeente Drimmelen. Ze neemt hiermee de taken waar van wethouder John van Oosterhout die vanwege gezondheidsredenen tijdelijk een stapje terug moet doen.

Lieke wordt gefeliciteerd door haar familie

Lieke is niet helemaal nieuw bij VVD Drimmelen, zo stond ze op plaats negen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Om onze nieuwe wethouder toch wat beter te leren kennen, hebben we haar een paar vragen gesteld:

Kan je jezelf even voorstellen?

Lieke: “Ik ben Lieke Schuitmaker en woon samen met Bas en onze twee kinderen in Hooge Zwaluwe. Ik werkte in Brussel bij de Europese Commissie, maar nu dus even een tijdje niet.”

Waar kunnen mensen uit de gemeente je van kennen?

“Ik hoop vooral dat mensen me gaan leren kennen. In Hooge Zwaluwe kennen mensen me van het schoolplein en van Molen Zeldenrust. Verder wonen we in een nogal opvallend huis naast de spoorwegovergang in Hooge Zwaluwe, het spoorhuisje.”

Hoe zou je de gemeente Drimmelen omschrijven?

“Drimmelen is een hele mooie gemeente waar hardwerkende mensen wonen die oog hebben voor elkaar. Zelf ken ik vooral de omgeving van Hooge Zwaluwe goed, maar als ik door onze gemeente fiets zie ik ook zoveel andere mooie en gave plekken! Dus als mensen tips hebben over dingen die ik echt moet zien, die bijzonder zijn, de pareltjes van de gemeente, laat het me weten alsjeblieft. Daar zal ik ook actief voor op pad gaan!”

Hoe vind je het om in Hooge Zwaluwe te wonen?

“Ik ben helemaal weg van Hooge Zwaluwe. Prachtige natuur om ons heen. Veel toffe vrienden. De kinderen groeien hier heerlijk beschermd op. De mensen groeten elkaar hier nog op straat. Het is een heerlijke plek waar ik nooit meer weg wil.”

Waar kijk je het meeste naar uit in de komende periode als wethouder?

“Om veel met mensen in contact te komen en de komende maanden dingen aan te kunnen pakken waar mensen echt wat aan hebben.”

Wat is het eerste dat je gaat doen?

“Ik doe dit om John te vervangen en weet dat hij namens de VVD kei hard gewerkt heeft om de goede en liefdevolle zorg en ondersteuning te geven aan mensen die dat nodig hebben en om onze gemeente qua recreatie op de kaart te zetten. Dat vind ik hele mooie doelen om de komende tijd aan door te werken!”

Waar zul je aan moeten wennen denk je?

“Waar ik aan zal moeten wennen, maar dan op een positieve manier, is om op de fiets naar mijn werk te kunnen, en niet meer veel tijd in de auto door te brengen. Het scheelt bijna 4 uur reistijd per dag! En ik kan elke dag de kinderen naar school brengen:-)”

Wethouder Lieke Schuitmaker

Categorieën: Nieuws

3 reacties

Frans Adriaanse · november 15, 2018 op 8:05 pm

Als echte VVDer wens ik je heel productief wethouderschap.

fyggefvzhe · november 15, 2018 op 9:13 pm

Lieke Schuitmaker beëdigd als wethouder in de gemeente Drimmelen – Drimmelense VVD
afyggefvzhe
fyggefvzhe http://www.gnt6i86018f9jzw1se9yw9i2qtu13713s.org/
[url=http://www.gnt6i86018f9jzw1se9yw9i2qtu13713s.org/]ufyggefvzhe[/url]

zoxrcpxsqm · november 15, 2018 op 9:43 pm

Lieke Schuitmaker beëdigd als wethouder in de gemeente Drimmelen – Drimmelense VVD
azoxrcpxsqm
zoxrcpxsqm http://www.g1th229iu4sgv2s97lr9o2823rv3o40ys.org/
[url=http://www.g1th229iu4sgv2s97lr9o2823rv3o40ys.org/]uzoxrcpxsqm[/url]

Geef een antwoord