VVD-Drimmelen krijgt steun van voltallige raad om starters- en seniorenwoningen te realiseren op Willibrordus.

Starters zijn van enorm groot belang voor onze gemeente. Zij houden de verenigingen, havens, middenstand en horeca overeind. Nu en in de toekomst. Veel starters willen ook blijven wonen in onze gemeente, maar zien daarvoor onvoldoende mogelijkheden. Huizen zijn te duur of simpelweg niet beschikbaar. En met precies datzelfde probleem zit de steeds groter wordende groep senioren bij ons in de gemeente. Een kans bij uitstek dus om voor deze 2 groepen iets te betekenen.

Dat wilde gelukkig de gehele raad, want de VVD-motie werd unaniem ondersteund. Het plan is simpel: Ga op het terrein waar vroeger de Willibrordusschool in Lage Zwaluwe stond nu al aan de slag met plannen maken. De grond mag in 2018 pas bebouwd worden, zodat de Woningcoorperatie Goed Wonen genoeg tijd en ruimte heeft om in Zwaluwe West aan de gang te gaan, maar dat wil niet zeggen dat je nu niks mag bedenken.

De VVD wil dat starters en senioren een centrale plek in Lage Zwaluwe innemen, en niet worden weggestopt buiten de kern. Zeker voor senioren is de locatie aan de Willibrordus geschikt gezien het naast een supermarkt ligt.

Als politiek hebben we gedaan wat we konden, nu is de markt aan zet.

Categorie├źn: Nieuws

Geef een antwoord