Als alles stil lijkt te staan, moeten wij blijven bewegen

Geen bevrijdingsfeesten, geen sensation Waailand, geen kermissen en geen 11-11 bal. Geen gezellige dagjes uit, geen feesten en geen cafébezoeken. Het is voor mensen die van vrijheid houden geen best jaar. Terwijl mensen in de zorg, bij de politie en handhaving en ook op het gemeentehuis overuren maken om iedereen te helpen en ondersteunen, komen er ook meer en meer mensen werkloos thuis te zitten omdat evenementen niet doorgaan of omdat de horeca weer voor een lange tijd gesloten is. We moeten in deze tijd voor elkaar klaar staan en zorgen dat de gemeente er alles aan doet om Drimmelen draaiend te houden.

Investeren

Daar hoort bij dat je in crisistijd niet keihard gaat bezuinigen op alles wat Drimmelen mooi maakt, maar het juist aandurft om door te blijven investeren.

Zo gaan we in 2021 de Rode Loper Route door héél Drimmelen leggen. Het is belachelijk dat mensen die slecht ter been waren niet naar de belangrijkste plekken in het dorp kunnen lopen omdat de stoeptegels scheef liggen en ouders met hun kinderwagen als een soort kamelenrace door de winkelstraat moesten. Met deze begroting zorgen we voor een extra 250.000 euro voor deze Rode Loper Route zodat het gelijk in één keer goed weggelegd kan worden en in íeder dorp langs de belangrijkste plekken ligt zoals huisartsen, winkelstraten en dorpshuizen.

Sociaal Cultureel Dorpshart in Made

Waar we in deze begroting ook alvast een reservering voor maken is het Sociaal Cultureel Dorpshart in Made. Of wat minder moeilijk gezegd: voor het ombouwen van de Bernarduskerk naar een bieb, theater, kinderopvang en gezellige plek voor een broodje en een drankje. Een super belangrijk plan, op de belangrijkste plek van Made.

Maar ook toeristisch moeten we blijven investeren, zeker nu het afgelopen jaar miljoenen Nederlanders (al dan niet noodgedwongen) hun eigen prachtige land hebben ontdekt. Tot nu toe kun je alleen maar met een boot of met de fiets de Biesbosch in, maar in 2021 moet er een Voetveer gaan varen van Drimmelen Dorp naar ‘De Mand’ aan de overkant. Een prachtige kans om ook mensen te voet met de Biesbosch kennis te laten maken.

En daar waar in omliggende gemeentes de belastingen omhoog knallen, hoeven we in Drimmelen slechts € 6,22 meer per jaar te gaan betalen omdat we in het verleden slimme keuzes hebben gemaakt die nu leiden tot veel lagere kosten voor riolering.

Corona of niet, wij blijven investeren in Drimmelen, ook in 2021!

Fractievoorzitter Tim Simons leidde voor VVD Drimmelen de vergadering over de begroting voor 2021
Categorieën: Nieuws

Geef een antwoord