Steun de horeca, hou je aan de regels en kom gezellig naar het café of restaurant!

Horecaondernemers hebben het zwaar. Het aantal feesten en partijen is vrijwel naar het nulpunt gedaald en het aantal mensen dat op de feesten kan komen die er nog wel zijn, is door de corona-maatregelen heel beperkt. Daar komt dan nog bij dat ze door de RIVM-richtlijnen veel minder gasten kunnen ontvangen in hun zaak.

We waren dan ook erg blij met de snelle actie van het college om de mogelijkheden voor de horeca om hun terrassen uit te breiden. Alleen, nu we de koudere maanden in gaan, moeten horecaondernemers steeds vaker nee zeggen tegen hun vaste klanten, omdat er binnen geen plek meer is in bijvoorbeeld de cafés die er op gebouwd zijn om lekker knus bij elkaar aan de bar te zitten. Daarom hebben we het college gevraagd om het met spoed mogelijk te maken voor horecaondernemers om hun terrassen te overdekken en verwarmen, zonder al te veel regels.

En dat copyright: café Puur Tillburgis gelukt! Horecaondernemers mogen in overleg met de gemeente, zonder een heel vergunningscircus, een terras wegzetten om zo ook hun gasten in de herfst en winter te kunnen ontvangen. De regeling geldt in ieder geval tot februari 2020, maar wie weet als er voor carnaval goede plannen worden bedacht…

 

 

Loopt u ook tegen knellende regels aan waar u een oplossing voor heeft? Laat het ons weten via fractie@vvd-drimmelen.nl.

Tim Simons, Fractievoorzitter

Categorieën: Nieuws

Geef een antwoord