Met bijna 1 kilometer aan rode loper in Made heeft VVD Drimmelen aandacht voor veilige wandelroutes voor ouderen gevraagd.

Op zaterdag 10 maart heeft VVD Drimmelen bijna 1 kilometer aan rode loper uitgerold in Made met hulp van Edwin Vissers van Partyverhuur Made. VVD Drimmelen heeft deze rode loper uitgerold om aandacht te vragen voor veilige wandelroutes voor ouderen in de gemeente. Deze ‘Rode Loper Route’ ging van seniorenpartner ‘de Wijngaerd’ naar de Bernarduskerk waar het nieuwe dorpshart komt, dwars door de winkelstaat in Made. Over deze route zijn vrijwilligers van VVD Drimmelen en de Wijngaerd samen met bewoners gegaan om van het weer te genieten en om te ervaren hoe het is om met een rolstoel door onze winkelstraten te gaan. Als tussenstop werd er genoten van een bakje koffie en een gebakje bij hotel/restaurant De Korenbeurs. De ochtend werd afgesloten met een wandeling terug naar de Wijngaerd.

Sfeerimpressie van de Rode Loper Route

 

Tijdens de route werd nogmaals duidelijk dat de behoefte aan veilige wandelroutes voor ouderen groot is. Lijsttrekker Tim Simons vertelt: “Deze week hoorde ik nog dat er in het centrum van Made een bewoner van de Wijngaerd was gestruikeld over een scheefliggende stoeltegel. Ook hebben verpleegkundigen mij verteld dat ze hun wandelroutes moeten aanpassen omdat sommige stoepen onbegaanbaar zijn met een rolstoel of rollator. Van een vrijwilliger in de Wijngaerd hebben we een zelfs lijst gekregen met plekken waar bewoners ontzettend moeilijk of onveilig langs kunnen. Hier moet dus actie op ondernomen worden. Als we willen dat iedereen in onze gemeente hier fijn en liefdevol oud kan worden, dan moeten routes van plekken waar veel ouderen wonen naar de winkels en buurthuizen 100% in orde zijn. Ouderen moeten deze route als het ware als over een rode loper en zonder angst kunnen afleggen.”

Momenteel zijn veel wandelpaden in de gemeente slecht of niet begaanbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn of bijvoorbeeld met een kinderwagen lopen. Denk vooral aan scheve trottoirs, smalle doorgangen waar rollators en rolstoelen niet doorheen kunnen en aan een gebrek aan veilige oversteekplaatsen. Als het aan VVD Drimmelen ligt, komt er speciale aandacht voor die routes waar vooral ouderen gebruik van maken. Tim licht toe: “Wij stellen duidelijke eisen aan de rode loper route. We willen dat deze route altijd op de hoogste kwaliteit zal zijn. Wij willen extra veilige oversteekplaatsen en we willen goede verlichting langs de routes.

Met de rode loper werd deze route gemarkeerd in Made, maar zulke routes hebben we natuurlijk voor ieder dorp gemaakt. Op de kaartjes hieronder is te zien hoe de routes in de dorpen volgens ons moeten komen te liggen. Suggesties om deze routes beter te maken zijn altijd welkom!

Natuurlijk moeten álle stoepen van goede kwaliteit zijn in Drimmelen. Daar blijven we ons ook voor inzetten. Deze rode loper route moet een eerste stap gaan zijn om straks alles op goed niveau te krijgen

Terheijden

Made

Lage Zwaluwe

Hooge Zwaluwe

Drimmelen


.

Categorieën: Nieuws

4 reacties

Joske Rullens · maart 10, 2018 op 2:10 pm

Door deze actie krijgen jullie mijn stem.!
Ik val niet onder de categorie ouderen maar ben mindervalide en wordt dagelijks geconfronteerd met scheve stoeptegels. Dit vermindert de lol van mijn verplichte dagelijkse wandeling.

    Tim Simons · maart 10, 2018 op 3:16 pm

    Beste Joske, bedankt voor je reactie en wat ontzettend vervelend dat je niet zorgeloos buiten kan wandelen. We benoemen nu de ouderen, maar natuurlijk moeten de stoepen voor iedereen, en zeker ook voor mindervaliden, goed zijn!

Monique · maart 11, 2018 op 10:09 am

Als ik alleen de rode loper richting de zonzeel en school in Hooge Zwaluwe zie hebben jullie je huiswerk niet goed gedaan.
De voetpaden aan de kerkdijk spoorstraat havenstraat zijn niet eens aanwezig. Levens gevaarlijk om daar met rollator, kinderwagen te moeten lopen cq rijden. Ook julianastraat slechte stoep. Losse tegels en schots en scheef.

    Tim Simons · maart 12, 2018 op 3:34 pm

    Beste Monique,

    We hebben als start deze Rode Loper Route opgesteld. Voor ieder dorp een eigen route. We hebben ook in het stuk aangegeven dat dit voor ons niet de definitieve routes zijn, maar een aanzet waarop dus suggesties welkom zijn. We nemen de Kerkdijk, Spoorstraat en Havenstraat dus mee samen met de andere input die we krijgen, al moeten we er ook voor waken dat het niet een te groot project wordt voor in één keer. Veel stoepen zijn nu eenmaal van slechte kwaliteit bij ons in de Gemeente. De Rode Loper Route is bedoeld als ‘startpunt’ voor de een van de meest kwetsbare doelgroepen, waarna we hopelijk ook de rest van de straten goed kunnen maken voor rolstoelen, rollators en ook zeker voor kinderwagens.

Geef een antwoord