De VVD-Drimmelen is sinds 2001 actief met het Havenplan Lage Zwaluwe bezig, zelfs meerdere schetsen zijn door de VVD aangedragen en uiteindelijk komt het er dan toch van: De handen kunnen eindelijk uit de mouwen in de Haven van Lage Zwaluwe!

“Het meest realistische plan sinds 15 jaar”, opperde zelfs de woordvoerder van de Schuttevaer en ook het scheepsreparatiebedrijf EBR en rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw waren positief.

“Het raadsvoorstel, dat feitelijk een afgietsel is van de plannen die de VVD al had in 2001, werd afgelopen raadsvergadering unaniem aangenomen en daar zijn we trots op”, zegt raadslid John van Oosterhout. “Ik speelde hier als kind inmiddels zo’n 43 jaar geleden en heb door het organiseren van met name de Havenfeesten hier altijd de kansen zien liggen.”

“We hebben er keihard aan getrokken en zijn altijd al een voorstander geweest van de toeristisch/recreatieve invulling aan de waterkant bij het Thorpad. Daar liggen de kansen en de mogelijkheden en daar kan Lage Zwaluwe een kwaliteit impuls gebruiken. Niet alleen de inwoners, maar ook de hele gemeenschap van Drimmelen kan hier van profiteren! Denk alleen al aan de fietsroute die nu mogelijk wordt door het aanleggen van een Pontje. Je kunt gewoon met je fiets een rondje Biesbosch maken! We slaan dus feitelijk een brug naar het nationaal park, via Lage Zwaluwe op het pontje “de Poort van Brabant”.”, wat John betreft, kom je met het pontje langs de Deeneplaat waar vervolgens gewandeld kan worden. Daarna zal de pont doorvaren naar het Biesbosch museum en kan je de route via Werkendam, Hank, en Geertruidenberg weer terug naar onze eigen gemeente fietsen, en net zo belangrijk: ook andersom. “Denk aan de mogelijkheden voor de recreatie en de horeca”, ratelt hij enthousiast verder, “36.264 bezoekers komen er alleen al bij het Biesbosch museum; die kunnen nu dus ook naar onze gemeente komen!”.

“En natuurlijk is het niet alleen het pontje”, gaat hij verder, “er ligt daar een prachtig gebied om te recreëren. Ik zie de kinderen al vliegeren en voetballen bij het Thorpad op een prachtig grasveld en de toeristen kunnen heerlijk uitkijken op de rivier, met een paar mooie bankjes en de vissteiger is het daar prima vertoeven. De steeds groter wordende groep ouderen met campers is ook voorzien: deze kunnen met hun camper prachtig staan op het voormalig opslag terrein van EBR (voormalig opslag zand en grind Evergaars. De VVD heeft dan ook aangegeven onmiddellijk aan de slag te gaan. Er moet nog heel wat gebeuren en we willen graag in 2017 over kunnen varen!”

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord