Op vrijdag 19 juni was het Veteranendag in onze mooie gemeente. Voor wie denkt dat dat om een hand vol mensen gaat blijkt niets minder waar: er wonen maar liefst 220 veteranen in onze gemeente.

Daar zitten niet alleen helden tussen die ten tijden van de 2e wereldoorlog ons land gediend hebben zowel hier in Nederland als in Nederlands-Indië, maar ook helden en heldinnen die recentelijk ons land gediend hebben. Denk daarbij onder andere aan Cambodja, voormalig Joegoslavië en Afghanistan. Deze mensen hebben zich, samen met het thuisfront, ingezet voor onze vrijheid. De vrijheid die maakt dat wij ons artikel hier mogen plaatsen en de vrijheid voor u om dit te lezen. Hoewel dat nu de normaalste zaak van de wereld lijkt, heeft Veteranendag in combinatie met de prachtige uitvoering van ‘Vluchtweg’ toch maar weer duidelijk gemaakt hoeveel wij aan deze mensen te danken hebben. Daarom is het goed hier speciaal aandacht aan te besteden.

Niet alleen landelijk, ook lokaal moeten we daar aandacht aan besteden. Veteranendag is namelijk voor ons allemaal. Op deze dag kunnen wij onze dankbaarheid en interesse tonen aan hen die voor onze vrijheid vochten en vechten.

Tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis heb ik veel mooie verhalen mogen aanhoren tijdens de presentaties en na afloop bij de koffie tafel. Spannende, ontroerende en leerzame verhalen die het verdienen onthouden te blijven. Een aantal ijverige veteranen hadden daarom hun ervaringen in de vorm van souvenirs en foto’s tentoongespreid waardoor de ervaringen die zij hebben meegemaakt ook nu nog gevoeld kunnen worden.

Voor de VVD hebben Veteranen altijd een speciale plek waar wij ook lokaal als een blok achter staan. Voor u hopelijk ook.

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord