Mede dankzij de langdurige inspanningen van VVD Drimmelen hebben de verenigingen van Lage Zwaluwe eindelijk zekerheid gekregen over het voortbestaan van Den Domp. Niet alleen blijft de maatschappelijke functie van Den Domp de komende tien jaar overeind, het dorpshuis zal ook opgeknapt en verbeterd worden.

Afgelopen donderdag is het besluit over het voortbestaan van Den Domp gevallen. Dit was nadat het laatste struikelblok van het uitkopen van de onderhuurders was weggenomen. Zodra het contract met Thea Leest is getekend, kan er gestart worden met het verbeteren van het pand.

Er waren al lange tijd signalen vanuit de verenigingen dat er veel tekortkomingen waren aan de huidige staat van het pand. Leon van Dongen, die zich namens de Drimmelense VVD al vele jaren bezig houdt met de dorpshuizen in de gemeente, is dan ook erg blij dat het dorpshuis niet alleen behouden is voor Lage Zwaluwe maar ook dat Den Domp opgeknapt gaat worden:

“Het heeft veel te lang geduurd maar we zijn erg blij dat we dit resultaat hebben neer kunnen zetten voor Den Domp. We hopen dan ook dat de verenigingen nog vele jaren met veel plezier zich thuis kunnen voelen daar. Dat is nu voor minimaal 10 jaar geregeld, maar de VVD zal altijd garanderen dat er een fijne plek is waar de verenigingen terecht kunnen in Lage Zwaluwe.”

Leon voegt nog toe: “Ondanks dat we nu dit besluit hebben genomen, laten we het onderwerp niet los. We blijven betrokken zodat Den Domp geen domper wordt.”

Categorieën: Nieuws

5 reacties

Thea Leest · februari 3, 2018 op 1:40 pm

Dankjewel jongens voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben. Met name Leon van Dongen. Nogmaals dankjewel.

    Leon van Dongen · februari 4, 2018 op 3:56 pm

    Hallo Thea bedankt. Blij dat jij en de verenigingen nu vooruit kunnen de komende 10 jaar. Daar hebben we het uitindelijk voor gedaan. Succes allemaal.

Piet Dubbelman · februari 4, 2018 op 1:48 pm

Beste Leon
Graag wil ik hier op reageren , ik kan mij niet voorstellen dat er een deal is gemaakt naar alle tevredenheid ,als je met een vraagprijs van meer als vijfhonderdduizend begint en je geeft het weg voor €175000,- , terwijl er eerst een bod lag van € 125000,- ,dat later is bij gesteld met € 50000,- wij hadden een bod van € 185000,-op tafel hadden gelegd bij de verkopende Makelaar , die dat ook direct via een bericht door mailde naar de desbetreffende Ambtenaar van de Gemeente Drimmelen ,dit omdat ons bod meegenomen kon worden in de raadsvergadering van die avond ,echter tot onze stomme verbazing werd de verkoop in de raadsvergadering opgeschort , en bij de Makelaar uit de verkoop gehaald , ik kan mij dan ook niet voorstellen als je een monumentaal pand voor een slordige € 350000,- minder verkoopt dan de vraagprijs , dat je dan blij moet zijn ,en eventuele andere kandidaat kopers bewust buitenspel heeft gehouden ,ik moet er wel aan toevoegen dat ik de Familie Wintermans dit echt wel gun , ik denk niet dat je daar betere mensen voor had kunnen vinden .

    Leon van Dongen · februari 4, 2018 op 4:03 pm

    Hallo Piet. Financieel gezien is het zeker niet naar tevredenheid en zijn er fouten gemaakt. Denk alleen al aan het feit dat er een contract voor onbepaalde tijd met onderhuurders was gesloten of wat je zelf nu aangeeft dat er een bod komt dat niet meer wordt meegenomen. Als raadslid krijg je vaak informatie en raadsvoorstellen voorgelegd die al in een rijdende trein zitten. Bijsturen is dan moeilijk en wordt je vaak niet in dank afgenomen. Ook moet je een meerderheid hebben omdat voor elkaar te krijgen. Tevens dient het einddoel in zicht te te blijven. Dat is voor de komende 10 jaar nu gelukt volgens mij. De verenigingen die graag in Den Domp wilden bijven hebben daar nu zekerheid over ook in hun kosten. Den Domp blijft als markant gebouw bestaan en wordt nu door Thea echt opgeknapt. Maar zoals je zelf al aangaf wel met financiele pleisters die niet fijn of wellicht nodig waren. Helaas was daar geen sturing meer op mogelijk.

Kees Graaijer · oktober 13, 2018 op 5:10 pm

Ja Piet denk dat je nu wel wat anders aan je hoofd hebt met je drugslab. Niks gek dat jij zoveel geld altijd had.

Was een drugslab in den Domp overigens niet rendabel?

Geef een antwoord