VVD Drimmelen vindt het ontzettend belangrijk dat carnaval behouden blijft in onze dorpen. Daarom is er in de afgelopen raadsvergadering over de begroting voor 2019 door de coalitie samen met de PvdA, GB en CDA €25.000 vrijgemaakt. Dit geld is bedoeld voor het realiseren van een centrale bouwhal voor carnavalswagens, een idee van voormalig VVD-fractielid Leon van Dongen. VVD Drimmelen heeft dit initiatief toen samen met Lijst Harry Bakker verder opgepakt. Om ook in de toekomst van carnaval in onze dorpen te genieten zijn voldoende bouwlocaties nodig. Met het vrijgemaakte geld kunnen hiervoor nu concrete oplossingen gevonden worden!

Met het reserveren van het bedrag van €25.000 gaat een langgekoesterde wens van VVD Drimmelen in vervulling. Leon van Dongen diende vorig jaar al een motie in voor een centrale bouwhal. Met deze steun vanuit de gemeente kan gezorgd worden voor voldoende bouwlocaties. Zo kunnen carnavalsvereniging aan hun wagens voor de optochten in onze dorpen blijven bouwen.

Sinds december 2017 kwamen er verschillende noodkreten van carnavalsverenigingen binnen over het tekort aan bouwlocaties. Er is toen besloten om de ‘Stichting Centrale Bouwlocatie’ op te richten. Opdracht was om na te denken over duurzame, veilige en breed gedragen oplossingen voor het tekort. Het vrijmaken van geld is de volgende stap in het zorgen voor voldoende bouwlocaties voor carnavalswagens.

Het initiatief voor het kiezen en realiseren van een centrale bouwlocaties blijft bij de ‘Stichting Centrale Bouwlocatie. VVD Drimmelen kijkt uit naar de komende concrete voorstellen van de stichting, want carnaval mag in onze dorpen natuurlijk nooit verloren gaan!

 

Categorieën: Nieuws

1 reactie

mjkkhfbtli · november 15, 2018 op 8:53 pm

€25.000 vrijgemaakt voor centrale bouwhal carnavalswagens – Drimmelense VVD
[url=http://www.g3f3jbh74s00e687dcbgu3g8o2og0321s.org/]umjkkhfbtli[/url]
amjkkhfbtli
mjkkhfbtli http://www.g3f3jbh74s00e687dcbgu3g8o2og0321s.org/

Geef een antwoord