HOE HOUDEN WE DE BIESBOSCH TOEGANKELIJK EN BEREIKBAAR?
Rondetafelgesprek over de Biesbosch met VVD Drimmelen en VVD Brabant

Vrijdag 4 Maart
De Sloep (Marinaweg 21) in Drimmelen
15:30 tot 17:30
Aanmelden via fractie@vvd-drimmelen.nl


Zonering
De laatste 18 maanden is er veel gebeurd en besproken rond onze Biesbosch. Er is een nieuwe
samenwerkingsvorm opgestart, het zogenaamde Biesboschnetwerk. Maar bovenal is er een zonering gemaakt, waar heel veel mensen op gereageerd hebben omdat deze gaat over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Biesbosch. En dat is belangrijk voor onze dorpen, inwoners en ondernemers! De gemeenteraad van Drimmelen heeft, mede op aandringen van de lokale VVD, niet voor niets in februari een ferm standpunt ingenomen over de zonering.

Natura2000 en de Provincie
Onze Biesbosch is een Natura 2000 gebied. Dat betekent dat ook de Provincie Noord-Brabant een aantal bevoegdheden heeft, namelijk die van het vaststellen van een Natura 2000 Beheerplan met daarin natuurdoelstellingen.

Bereikbaar en toegankelijk
Maar hoe streng zijn die doelstellingen? Is het OK zo of moet het anders? Hoe zorgen we ervoor dat ook in de toekomst de Biesbosch toegankelijk en bereikbaar blijft? Wat is precies voor Drimmelen belangrijk? Wat wil Drimmelen meegeven aan de Provincie Noord-Brabant? En wat zijn de dingen die voor de Provincie Noord-Brabant belangrijk zijn?

Op 4 maart aanstaande organiseert VVD Drimmelen daarom onder leiding van lijsttrekker Tim Simons een rondetafelgesprek met de Provinciale fractie van de VVD Noord-Brabant. Namens de Provinciale fractie sluiten aan Roel Gremmen en Suzanne Zwart. Ook zal ondernemer in de Biesbosch Brenner Verhagen aanschuiven. Hij zal tevens een presentatie geven over de Biesbosch en ons meenemen in zijn kijk op de plannen rondom de Biesbosch. Onze wethouder Lieke Schuitmaker geeft deze middag een update over het proces dat we nu gaan volgen en de rol van de Provincie daarin.

Van harte welkom
U bent van harte welkom bij deze middag! Als u voorafgaand aan de bijeenkomst al onderwerpen in wilt brengen horen we dat graag, dan zullen we die zoveel mogelijk bij het gesprek aan de orde te stellen. Aansluitend kunnen we onder het genot van een drankje napraten. Het eerste drankje krijgt u van de lokale VVD.

Aanmelden kan via fractie@vvd-drimmelen.nl. Er zijn echter een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Categorie├źn: Nieuws

Geef een antwoord